FÖRELÄSNING & ÖPPEN PANEL SAMTAL

INTERNATIONELL DANSFESTIVAL

FÖRELÄSNING

ÖPPEN PANELSAMTAL "REVOLUTION TALKS"


Femtonde året Hiphop Revolution festival erbjuder chansen att delta i föreläsning och öppen panelsamtal.


Hiphop Revolution FestivalSCHEMAProgram


Torsdag 16 November


17:15
Dörrarna öppnas!


17:30-19:00
Föreläsning


19.00–19.10
Paus


19.10–21.00
Öppen panelsamtal med moderator Mike Gamble och inbjudna gäster


9:00–21:15
Slut på öppet panelsamtal + mingel
ALLMÄN- Föreläsning -
Gratis inträde.


- Öppen panelsamtal -
Gratis inträde.


- Lokal -
Arena Första Lång.


- Registrering -
Begränsat antal platser, anmälan krävs.
MEDLEMVi har under många år haft möjlighet och glädje att kunna arrangera och påverka Streetdances scenutveckling i Sverige.
Detta är möjligt tack vare dig!


För att vi ska kunna fortsätta påverka Streetdances scenutveckling och för att organisera evenemang och ta verksamheten till nya nivåer behöver vi ditt stöd.


Det är helt gratis att bli medlem! Du fyller enkelt i formuläret ovan! Genom att använda registreringen ovan accepterar du alla villkor för att bli medlem.


Som medlem blir du den första att veta vad vi har på gång och är med och påverkar scenutvecklingen.
Som medlem får du ett specialerbjudande på utvalda evenemang, föreställningar m.m.


Personuppgifter hanteras i enlighet med personuppgiftslagen.
DANS[K] 2.0I Dans[k] 2.0 lär vi känna 6 manliga dansare och musikartister, genom deras berättelser, som är ett vittnesbörd om deras kärlek till den konstform de uttrycker sig genom.


Som rasifierad svart man, i en vit majoritetskontext, placeras du i korsvägen mellan flera tillhörigheter, där rasifierade maskulinitetsideal, könsuppfattningar, politisering och demoniseringsmekanismer tvingar dem att navigera och hantera både yttre och inre motsättningar.


De 6 konstnärernas personliga berättelser visar oss hur bakväxta, kulturarv och föreställningar om "danskhet", på samma gång både befriar och inspirerar, och även tynger och begränsar dem. Miljön kring musik och dans blir ett hem för dessa 6 män, där hela deras tillvaro speglas och erkänns.


Dans[k] tecknar en bild av hur musik- och rörelsekonst växer fram som ett tryggt utrymme och fristad, där frustrationer, önskningar och drömmar kan samexistera och där det är möjligt att vara den du är och utforska vem du vill vara.


Medverkande

Rico Ebenizer Coker

Joram Paulo

Kuku Agami

Ronni Morgenstjerne

Justo Gambula

Bobby Anwar


Regissör & producent

Sara Jordan & Detour Dance Festival


Intervjuare

Sade Johnson 


DOP, redigering & ljus

Sara Jordan


Production assistant

Marie Paldrup


Musik & ljudingenjör

Jeppe Federspiel


Musik

"Africa Yetu" av Justo Gambula

"Can't make it anyway" av Justo Gambula 

"Jayjay - Z" av Zelooperz 

"Chadwick " av Wordspray

"Type" av JJ Paulo


Översättning

Ljuba Castot


Ljud

Thea Carla Schøtt
ÖPPEN PANEL SAMTALVälkommen till årets upplaga av "Revolution talks" med vår talangfulla moderator Mike Gamble. Han kommer att gästas med några av årets artister såsom legenden Slowmotion Phax och multi talangfulla konstnären Stew Menit.


Årets tema

I år kommer vi att få ta del av en djup diskussion mellan moderatorn Mike Gamble och gästerna Slowmotion Phax och Stew Menit kring hur det är att verka som konstnär och hur hip hop-kulturen som nu fyller 50 år har påverkat deras liv.


Slowmotion Phax

har under många år inspirerat många generationer av konstnärer och verkar själv som konstnär i både Sverige, Frankrike och Spanien bland annat. Man har sett honom både på tv programmet Talang eller live på massa dans-event såsom Juste Debout. Slowmotion Phax är igenkänd världen runt och det finns många konstnärer idag som har inspirerats stort av honom.


Stew Menit

mer känd som Deejay Stew numera, är en multi talangfull konstnär som verkar både som popping dansare, arrangör och deejay. Ursprungligen är Stew från Frankrike men sedan många år tillbaka har han etablerat sig i Norge. Har man varit på en eller flera dans-event och dans-festivaler runt om i Norden, Europa och i världen så har man förmodligen stött på Stew bakom deejay-båset. Vart än Stew spelar så skapar han magi både på dansgolvet och på klubbar.Under årets panel samtal

kommer vi att diskutera och följa med på en resa kring hur konstnärerna Slowmotion Phax och Stew Menit har inspirerats av hip hop kulturen, vilka motgångar man upplever som konstnär och hur ens liv som konstnär kan skilja sig åt när man bor i Frankrike, Spanien, Sverige och Norge.REGISTRERING

 
Kvinna
Man
Annat
 
 
 
 
 
 
Filmvisning Dans[k] 2.0 av Sara Jordan
Öppen panelsamtal "Revolution Talks" med Mike Gamble
 
 

VÅRA PARTNERS & SPONSORER